Veelgestelde vragen over de bib en corona

N.a.v. de coronapandemie is de bibliotheek tot nader order gesloten.

Het antwoord op enkele veelgestelde vragen lees je hieronder.

We hopen van harte dat we jullie allemaal snel en gezond terug in onze bibliotheek kunnen ontvangen! Draag in tussentijd zorg voor elkaar.

Hoe lang blijft de bib toe?

Voorlopig duurt de sluiting tot nader order. We volgen daarbij de richtlijnen die we krijgen van het gemeentebestuur van Bonheiden en andere overheden. Als die periode nog verlengd wordt, communiceren we de nieuwe datum via onze verschillende kanalen.

Reden

Waarom gaat de bib toe?

De bibliotheek is gesloten om bezoekers en personeel te beschermen. In de bib komen verschillende generaties bij elkaar en we kunnen nooit zeker weten of het coronavirus al dan niet aanwezig is op het teruggebrachte bibmateriaal.

Inleveren

Moet ik mijn bibmaterialen inleveren tijdens de sluitingsperiode?

Nee, je mag je materiaal thuis houden tijdens de sluiting. De uitleendatum werd door ons automatisch verlengd tot 30 juni en er wordt sowieso geen boete aangerekend voor de sluitingsdagen. Kom dus zeker niet speciaal buiten om naar de bib te komen.

De inleverbox is open van dinsdag 9u. tot woensdag 17u. en wordt op maandag leeggemaakt.

Iets nieuws lenen?

Kan ik nieuw materiaal meenemen?

Als je toch iets nieuws wil lenen, kan dat via ons afhaalpunt. Hoe je dat doet, lees je hier.

Boetes

Krijg ik boete als ik mijn materiaal niet terugbreng?

We rekenen geen boete aan tijdens deze sluitingsperiode. Bestaande boetes lopen tijdens de sluitingsperiode niet verder op.

Heb je nog een openstaand bedrag?  Stort dit dan alvast op rekeningnummer BE73 0910 0007 1060 van gemeentebestuur Bonheiden, met vermelding van “BIB – je naam – boete”.

Verlengen

Wat als ik de uitleentermijn niet meer kan verlengen?

Dat is geen probleem. De uitleentermijn van alle materialen die vanaf 13 maart moesten worden ingeleverd, is automatisch verlengd, voorlopig tot 30 juni. Voor werken die vroeger moesten zijn ingeleverd, loopt de boete niet verder op tijdens de sluitingsperiode.

Reservatie

Ik reserveerde iets uit de bib, wat nu?

Als je een reservatie plaatste of een IBL aanvroeg, blijft die aanvraag geldig tot we opnieuw open zijn. Als we de IBL niet langer kunnen opzij houden, word je gecontacteerd. Een nieuwe reservatie plaatsen kan ook, maar dat materiaal zal je pas kunnen afhalen als de bib terug opengaat.

Je kan een reservatie eventueel ophalen via het afhaalpunt.

Kan ik de bib contacteren?

Heb je nog een dringende vraag die hier niet tussen staat?

Dan kan je een e-mail sturen naar bibliotheek@bonheiden.be of ons telefonisch bereiken op 015 50 28 60.

Ondertussen ...

Digitale diensten van de bib

Bekijk zeker ook eens de digitale lees- en kijkmogelijkheden.

Andere diensten

Wat met andere diensten van de gemeente?

Volg voor info over de andere diensten de website van de gemeente.

Betrouwbare corona-info

Op het internet verschijnt er heel veel foute informatie en "fake news". Raadpleeg volgende websites voor betrouwbare informatie: