Lid worden

Lid worden van de bib is heel eenvoudig... en dankzij Regiobib Rivierenland ben je direct lid van 4 bibliotheken!

website_lidmaatschap.png
voorbeeld van een lidkaart

Onze bib maakt deel uit van Regiobib Rivierenland, dat zijn de bibliotheken van Berlaar, Bonheiden, Lier en Sint-Katelijne-Waver (en Putte en Duffel in de loop van 2022). Dat betekent dat je automatisch lid bent van die bibliotheken, als je in één van de bibliotheken ingeschreven bent en je lidgeld betaald hebt. 

Als je voor de eerste keer lid wil worden van de bibliotheek, of je lidmaatschap wil vernieuwen, moet je eerst langs de infobalie.

Inschrijven gebeurt aan de hand van de identiteitskaart. Die kan je ook als bibliotheekkaart gebruiken. Een lidkaart met barcode kan ook nog altijd, maar je eID is beter. Breng je eID of lidkaart altijd mee!

Een lidmaatschap is gratis voor iedereen tot 18 jaar. Vanaf 18 jaar betaalt iedereen een jaarlijks lidgeld van € 5. Hiervoor kan je 15 werken naar keuze tegelijk in bezit hebben voor een periode van vier weken.

Je kan je lidmaatschap vernieuwen bij een bezoek aan de bib, ofwel kan je het bedrag overschrijven. Dat doe je op rekeningnummer BE73 0910 0007 1060 van gemeentebestuur Bonheiden, met vermelding van "Bib - je naam - lidmaatschap".

Voor kinderen jonger dan 13 jaar, is de specifieke toestemming van ouders of voogd vereist.

Iedereen kan lid worden van de bibliotheek. Je moet niet noodzakelijk een inwoner van Bonheiden zijn. Een lidkaart van een andere bibliotheek van Regiobib Rivierenland kan je ook gebruiken.