Fundels

Digitale prentenboeken, in verschillende talen.

Bij regen en kou kan je je kind binnenshuis bezighouden met de digitale prentenboekjes en leesboeken van Fundels. Is het even geen weer om buiten te spelen? Geef schermpjestijd een educatieve invulling met de Fundels kinderboeken, da’s spelen en leren tegelijk!

Fundels zijn gedigitaliseerde, interactieve en “bewegende” prentenboeken waarmee je het verhaal “ziet” en hoort én waarmee je nog van alles kan doen ook: kleuren, een filmpje maken, spelletjes doen …  allemaal opgebouwd rond de figuren en het verhaal van het boek in  kwestie.

fundel herfst vierkant

Heerlijk leuk, heerlijk interactief en heerlijk leerrijk, want de combinatie van tekst, beeld en animatie stimuleert het taalgevoel van jonge kinderen.

Wat heb je nodig?

• Een tablet of iPad
  • een “mijn bibliotheek-account”.

Hoe aanvragen?

• Download de gratis lees-app 'Fundels' in Google Play (voor Android-gebruikers) of in de App Store (voor Apple-gebruikers).
  • Klik op het "de bib"-logo
  • Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-account.
  • Kies het boekje dat je wilt lenen.
  • Het boekje wordt gedownload op uw toestel.
  • Ga er mee aan de slag

Gebruik?

• Per “mijn bibliotheek-account” kan je 7 fundels (gratis) downloaden.
  • Elke fundel blijft 28 dagen (4 weken) op je tablet. Een geleende fundel is offline leesbaar
  • In de vakantieperiodes komen daar wekelijks 2 extra ontleningen bij, met een maximum van 12 extra ontleningen in de zomervakantie. De extra Fundels kunnen tijdens de vakantie gebruikt worden, met een maximale uitleenperiode van 4 weken per Fundel. De geleende titels kunnen ook offline geraadpleegd worden, waardoor ze ook op vakantie of op weekendjes weg gelezen kunnen worden.
  • Lees eventueel eerst de handleiding https://www.cultuurconnect.be/sites/default/files/2018-10/Cultuurconnect_HandleidingFundels_07.pdf