Wise

Nieuwe software voor alle Vlaamse bibliotheken!

Waarom en wat verandert er voor jou?

Wise-logo

Waarom nieuwe software?

Openbare bibliotheken zijn sinds een paar jaar een Vlaamse  bevoegdheid. Die bibliotheken gebruikten verschillende softwarepakketten. Gemakshalve krijgen alle bibliotheken nu gaandeweg allemaal dezelfde software.

Wat verandert er voor jou?

Eigenlijk verandert er weinig. Je kan nog steeds inleveren en uitlenen aan de zelfuitleen, je kan online reserveren of dit vragen aan de infobalie. Kortom, alles wat vroeger kon, kan nog steeds.

Wat wel verandert, zijn de eventuele manings- of boetebrieven

• Gaf je je e-mailadres door? Dan krijg je normaliter 3 dagen voor je uitleentermijn vervalt een bericht hierover.
  • Heb je dit niet gezien en verloor je de datum uit het oog? Dan krijg je na een week alvast een mail of brief zodat de boete niet te hoog oploopt.
  • Volg je ook dit niet op, dan krijg je 2 weken later opnieuw een brief.
  • Lever je je werken dan nog niet in? Dan ontvang je een paar weken later een brief met opgave van de prijs van de geleende materialen. Je kan de geleende werken dan wel alsnog terugbrengen en alleen de boete betalen
  • Reageer je hier niet op, dan worden er verdere stappen ondernomen. Je kan niet meer inleveren en je moet alles vergoeden.
  • Maar gelukkig gebeurt dat laatste niet zo vaak.

Tot binnenkort!