Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je vindt hieronder tips om online te lezen, te luisteren en te kijken via verschillende digitale kanalen.

We vullen deze bladzijde zo goed mogelijk verder aan.

Kinderboek online

lezend kind.png
lezend kind

Op "Kinderboek Online" kan je, voor eigen gebruik, kinderboeken en voorleesverhalen gratis downloaden. Door op de afbeelding te klikken verschijnt jouw boek in PDF formaat, zodat je dit kan lezen op je computer of smartphone.

 

Sprookjes/luisterboeken omnibus > voor kinderen, jeugd...

 

sprookjes.png
sprookjestekening

Sprookjes/luisterboeken uitgebracht door Lekturama, worden voorgelezen door bekende Nederlanders. Het gaat om sprookjes/vertellingen die langer duren dan 3 a 4 minuten.

Lees gratis digitale kranten met het Gopress Archief

Een schoolopdracht rond de actualiteit voorbereiden of maken vanop afstand? Dat kan nu gratis via de bib met het handige Gopress Archief!

Krijg snel en gratis toegang tot verschillende digitale publicaties, zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft, Metro en zelfs Franstalige kranten op bibliotheek.be/krantenarchief. Je kan het Gopress Archief raadplegen door aan te melden met je Mijn Bibliotheek-profiel.

Doorzoek het krantenarchief

Extra luisterboeken voor iedereen (Bibliotheek.nl)

Moet of wil je de komende tijd binnen blijven? De Nederlandse bibliotheken hebben een extra selectie mooie luisterboeken toegevoegd. Luisterboeken (voor alle leeftijden) zijn beschikbaar in de LuisterBieb-app. Luister nu thuis naar 30 extra luisterboeken in de LuisterBieb, ook als je géén lid bent.

Veel luisterplezier!

bibliotheek.nl gratis luisteren.png


 

Podcasts en luisterboeken voor kinderenVoorlezen is leuk en belangrijk. Maar soms - als je probeert te werken met een hoop kinderen in huis, bijvoorbeeld - mag je dat ook eens aan de professionals overlaten. Geniet van zes kindvriendelijke luisterboeken en podcasts (een podcast is een soort radioprogramma of audiouitzending)!Podcasts en luisterboeken voor kinderen

Voorleesfilmpjes voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Wepboek bevat 20 leuke voorleesfilmpjes voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Bij elk boek staat de leeftijd duidelijk aangegeven. De boeken zijn geanimeerd en worden ondersteund door vrolijke muziek. Na elk filmpje worden er leuke vragen gesteld door de voorlezer, waardoor het verhaal nog een keertje doorgenomen en toegelicht wordt.Wepboek

Paul Van Loon officieel > voorlezen voor jeugd ...

"Hallo meisjes en jongens, we gaan beginnen! Hier is het eerste voorleesverhaal uit het boek Allemaal Onzin'. Ik ga nu elke dag een verhaal voor jullie voorlezen en ik hoop dat jullie het leuk vinden. Vergeet ook niet zelf te blijven lezen. En hou je veilig"

Boekenfilmpjes van SchoolTV (0-6 jaarj)

Boekenfilmpjes van SchoolTV

Bekijk digitale prentenboeken op Schooltv Beeldbank. 

Boekenpakket voor 2+ tot 12+

onbeperkt digitale prentenboeken

Boekenpakket biedt meer dan 175 digitale (prenten)boeken voor kinderen. Nu tijdelijk gratis beschikbaar zonder een account aan te maken.

Schooltv.nl: voor basis- tot middelbaar onderwijs

Schooltv_logo_RGB_A_2016_300dpi.png

De scholen zijn gesloten maar educatieve video’s kan je ook thuis bekijken op Schooltv.nl.

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken. Klik ook op de verschillende tabjes onderaan (voor bv. films, online leren, Nederlands leren...)