Openbare bibliotheek Bonheiden

spelregels en afspraken

Word je graag lid van onze bibliotheek?

Iedereen kan lid worden van onze bibliotheek. Je moet niet noodzakelijk een inwoner van Bonheiden zijn.

Een lidmaatschap is gratis voor iedereen jonger dan 19 of ouder dan 60. Alle anderen betalen een jaarlijks lidgeld van 2.50 euro. Hiervoor kan je vijf boeken (= boek, tijdschrift, strip) en drie dvd's tegelijk in bezit hebben voor een periode van drie weken.

Inschrijven gebeurt aan de hand van de elektronische identiteitskaart die je ook als bibliotheekkaart kan gebruiken. Toch graag een gewoon lidkaartje? Ook dat kan nog altijd.

 

Uitleentermijn verlengen en reserveren

In principe kan je de uitleentermijn van je materialen tweemaal verlengen, telkens voor een periode van drie weken. Dit kan voor alle matetrialen maar niet voor werken die door een andere lezer gereserveerd werden.

Een werk reserveren zodat het voor je apart wordt gehouden, kan alleen voor ontleende werken. Reserveren is gratis, je krijgt een bericht als het werk ter beschikking staat. Een werk dat na veertien dagen niet is afgehaald, wordt terug in de collectie geplaatst.

De uitleentermijn verlengen en werken reserveren kan je zelf online via de module "mijn bibliotheek", bovenaan rechts op deze pagina.

 

Oeps, te laat...

Het gebeurt wel eens dat een werk te laat wordt teruggebracht. We vragen dan een vergoeding van 0.10 euro per dag per gedrukt werk en 0.50 euro per dag per dvd. 

Wil je dit voorkomen? Geef dan je e-mail adres op aan de infobalie. Je krijgt dan (louter als geheugensteuntje) drie dagen voor de uitleentermijn vervalt een e-mail met de melding dat de uitleentermijn er bijna op zit. Eventueel kan je de uitleentermijn dan nog verlengen (zie hierboven).

Je vindt de uiterste datum waarop je de materialen moet inleveren telkens terug op het uitleenbriefje.