Lezing: “Het nieuwe Turkije van Erdogan: een waarschuwing voor Europa?”, donderdag 8 maart, 20 u.

Tayyip Erdogan. President van Turkije.

Miljoenen Turken aanbidden hem, nog talrijker zijn z'n tegenstanders.

De vrije meningsuiting, de rechtstaat, de scheiding der machten, vrije media, de scheiding tussen religie en politiek, het vrije onderwijs, alles moet wijken voor Erdogan's zelfverklaarde 'Yeni Türkiye' (vertaald: 'Nieuw Turkije').

Dirk Vermeiren, oud Turkije-correspondent voor de VRT, vertelt er meer over.

Waar komt Erdogan vandaan? Wat is zijn achtergrond, zijn denkkader, wat zijn z'n inspiratiebronnen? Waarom zo agressief tegenover het Westen? Welke gevoelens bespeelt hij? Vanwaar zijn enorme aanhang bij de Turkse diaspora in Europa? Hoe ziet dat 'Nieuwe Turkije' eruit? Wat rest er nog van de seculiere republiek? En zijn we Turkije nu écht definitief kwijt?

Praktisch:

Waar? Hoofdbibliotheek, J. Morrensplein 1.

Prijs? Inkom is € 5

Inschrijven? Ja. Inschrijven doe je via VormingPlus regio Mechelen (015 44 41 00 of www.vormingplus-regiomechelen.be)