Ik zoek… een goed boek

De zoektocht naar een goed boek is niet altijd makkelijk.

Via de catalogus vind je vast al heel wat. Heb iets leuk gelezen en zoek je iets dat min of meer vergelijkbaar is? Dan vind je onder de bespreking van dit werk alvast enkele "leestips".

Is dit niet voldoende of vind je toch niet wat je zoekt? Of wil je eens op een andere manier naar boeken zoeken? Probeer dan zeker één van onderstaande websites uit.

Iedereen Leest

Op Iedereen Leest kan je boeken zoeken volgens je stemming. Wil je een hartverwarmend, subtiel of vredevol boek lezen? Of net een duister, depressief of ruig boek? Of ga je gewoon voor geflipt? Het kan allemaal. Kies een stemming en laat je verrassen door de leestips!

Start to read

De bibliotheek van Heist-op-den-Berg maakte een startersgids voor beginnende lezers. Doe online de test en ontdek welk soort lezer jij bent. Je krijgt meteen ook een lijstje met leestips.

WelkBoek

Met WelkBoek kan je zoeken op heel wat kenmerken van het boek. Waar speelt het boek zich af? Is de hoofdpersoon een man of vrouw? Heeft het boek verrassende wendingen? Is het grappig of serieus? Combineer verschillende eigenschappen en kom tot jouw ideale boek.

Veel plezier! Toch niet wat je zoekt? Vraag ons gerust om raad. We helpen je graag verder!