Openbare bibliotheek Bonheiden

Gedichtendag 2018: donderdag 25 januari, 20 u., Heilige Geestkapel, Rijmenam

De bibliotheek van Bonheiden en Davidsfonds Bonheiden-Rijmenam bundelen opnieuw hun krachten voor de jaarlijkse Gedichtendag.

Poëzie en theater??? Er waren tijden waarin er nauwelijks verschil tussen deze genres was. Poëzie kent een lange mondelinge traditie en werd dus vaak gebracht voor een publiek. Theater speelt zich niet alleen af in de schouwburg, maar ook op pleinen, op straat, in de slaapkamer. Overal waar de ene mens de andere tegen het lijf loopt en en er dus communicatie ontstaat, daar is theater.

Geniet mee van deze 10de en dus jubileumuitgave van de Gedichtendag in Bonheiden!

Guy Pauwels, Jaak Van Assche, Ilse Van der Aa en Bart Verbeeck vergasten ons op heerlijke poëzie. Geert Moris, Erwin van Bogaert en koor aMUZement zorgen voor muzikale afwisseling.

 

De toegang, inclusief drankje, is gratis, uw vrije bijdrage voor het goede doel is evenwel zeer welkom.

De opbrengst wordt gebruikt voor socio-culturele activiteiten van MS-patiënten van Ziekenhuis de Mick, met afdeling in Bonheiden.

Multiple sclerose (kortweg "MS") is een zware zenuwziekte die iedereen kan treffen. MS tast heel vaak de mobiliteit van de patiënt aan, en bemoeilijkt daardoor de deelname aan socio-culturele activiteiten.

Ziekenhuis de Mick is een gespecialiseerd ziekenhuis voor de verzorging en revalidatie van patiënten met MS of ALS. Het ziekenhuis werkt samen met WZC's, o.a. Den Olm in Bonheiden. Den Olm heeft 5 woongelegenheden voor de opvang van bewoners die zich in een ver gevorderd stadium van de ziekte bevinden.

Onder de slogan "MS: vanuit veerkracht naar verbondenheid" streven we naar het bevorderen van de socio-culturele contacten van de patiënten.

Je bijdrage is dus van harte welkom!

Noteer donderdag 25 januari, 20 u., dus zeker in je agenda en geniet mee van poëzie en muziek in de Heilige Geestkapel, Peulisbaan, Rijmenam.

De routebeschrijving vind je hier.

 

 

 

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Meer nieuws