Openbare bibliotheek Bonheiden

Feniksbib Rijmenam: van uitleenpost naar uitleenpunt in het Lokaal Diensten Centrum

Het gemeentebestuur zet in op de uitbouw van een erkend “LDC”, een Lokaal Dienstencentrum.

Een dienstencentrum organiseert activiteiten waar mensen mekaar kunnen ontmoeten. In een LDC staan gezelligheid, creativiteit en informatie op maat centraal. Dit door voldoende variatie aan te bieden, zoals bijvoorbeeld kooknamiddag, uitstap, lotto, informatienamiddag over verschillende thema's… en na de overgangsfase ook een uitleenpunt van de bibliotheek waar iedereen terecht kan.

Het (al bestaande) LDC krijgt een nieuwe stek in de lokalen van Sint-Maartensberg in Rijmenam, waar momenteel ook de huidige uitleenpost van de bibliotheek is ondergebracht.

Daarom slaan de bib en het LDC de handen in mekaar.

Bang dat dit een onmogelijke opdracht is? Neen hoor! En met als resultaat dat er na de overgangsperiode meer mogelijkheden zijn voor de gebruikers van beide instellingen…

Het “feniksuitleenpunt” in het LDC huisvest vanaf het najaar een kleine, maar regelmatig wisselende collectie romans, jeugdboeken, strips en prentenboeken (3 tot 4x per jaar), toegankelijk voor iedereen die er gebruik wil van maken en aangepast aan de leesvoorkeur van die gebruikers.  Op zoek naar een specifiek werk of onderwerp? Dat kan. Stel je vraag via het LDC of de bib, en via een “pendeldienst” komt het werk naar het Feniksuitleenpunt.

Uiteraard vergt de nieuwe werking van het Feniksuitleenpunt en de aanpassing van de lokalen aan de noden van een LDC wel wat ruimtelijke aanpassingen, die enige tijd in beslag zullen nemen.

Wat gaat er gebeuren?

  • Tot 30/06/18 blijft de uitleenpost werken volgens het huidige stramien en kan je er terecht op maandag (10-12 u.), woensdag (18-20 u.) en zondag (10-12 u.).
  • In juli en augustus is er geen uitleen mogelijk en krijgt de ruimte een eerste vernieuwde indeling.
  • Vanaf september gaan er ook in de lokalen van de huidige uitleenpost activiteiten van het LDC door. Afhankelijk van de activiteit kan je er ook lekker gaan zitten lezen, met een werk uit de nieuwe wisselcollectie. Voorlopig kan je er op woensdag van 17-20 u. ook werken ontlenen. Je wordt dan geholpen door een bibliotheekmedewerker.

 

Wist je dat…

  • Iedereen gebruik mag maken van de diensten van het LDC, en van de bibliotheekcollectie daar?
  • De schoolkinderen van De Knipoog en De Mart dankzij specifieke klaskisten ook gebruik maken van het bibaanbod?
  • Er een Boekendienst aan Huis bestaat voor wie wel graag leest maar niet meer naar een bibliotheekvestiging kan (hoofdbib of Feniksbib)?
  • Bibliotheekmedewerkers ook langsgaan in de WZC van Bonheiden?

Nog geen reacties

Plaats een reactie
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Meer nieuws

Meer nieuws