Digitale Week: van 20 oktober tot 5 november

Hartelijk welkom op onze verwendag op zaterdag 21 oktober.

Tijdens de openingsuren (10 u. - 12.30 u.) van de bib trakteren we je graag op een drankje en op een kleine (digitale) attentie.​

Workshop "Tekenen met tablet" op woensdag 25 oktober (volzet)

Ben je tussen 10 en 12 jaar en teken je graag?

Leer dan op een speelse manier verschillende teken-apps kennen. Van een selfie die je versiert, tot tekenen op papier. Kleurplaten tot leven brengen en een gek tekenfilmpje maken. Na 3 uur is tekenen op een tablet een makkie geworden!

Opgepast: er zijn maar 15 plaatsen beschikbaar. Schrijf daarom razendsnel in bij marian.vanlaken@bonheiden.be, of via telefoonnummer 015 50 28 60 (vragen naar Marian)

Maak kennis met "Virtual Reality" op donderdag 26 oktober

Laat je onderdompelen in een virtuele werkelijkheid ("virtual reality", afgekort: VR). Een computer simuleert een omgeving via een computer en dankzij speciale stereoscopische brillen en geluid geniet JIJ visueel en auditief van een werkelijkheid die eigenlijk niet bestaat.,.

Beleef dit zelf in de bibliotheek, op donderdag 26 oktober, van 16 u. tot 20 u.

Doe mee met onze “QRQ”, ofte onze “QR-code-Quiz”

Al eens kennis gemaakt met QR-codes? Dat zijn, jawel, die vierkante codes die je her en der ziet en die bestaan uit zwarte en witte hokjes. We maakten voor jou een kennismakingsquiz.

Neem zeker deel aan onze “QRQ” tijdens de Digitale Week! Er is een versie voor de jeugd en een versie voor volwassenen.

Tentoonstelling "Ooit hip geweest in digi-land"

Tijdens de digitale week vind je bij ons enkele "voorwerpen", al dan niet uit de prehistorie, klassieke oudheid, of middeleeuwen van computers en informatiedragers.

Aan de hand van afbeeldingen uit diverse Suske en Wiske albums, zie je ook een evolutie van communicatiemiddelen en -toebehoren, vanaf het begin van de reeks tot nu.

Altijd welkom voor onze tentoonstelling tijdens de openingsuren van de bibliotheek.